+385 1 3319 449


Trg Dr. F. Tuđmana 4, 10290 Zaprešić

Naočalne leće

 

 

Kao rezultat kontinuiranog napretka tehnologije izbor idealnih naočalnih leća je proširen u tolikoj mjeri da ćete sigurno pronaći odgovarajuću varijantu. Vrijeme teških i debelih leća je odavno iza nas tako da i uz veliku dioptriju leće danas mogu izgledati elegantno. Većina proizvođača se trudi ponuditi kvalitetan proizvod te uz dobar savjet stručnjaka biti ćete zadovoljni s izborom leća za vaš bolji pogled. U nastavku ćemo objasniti neke osnove u vezi naočalnih leća..

Rodenstock naočalne leće

U POTPUNOSTI PRILAGOĐENE VAŠIM POTREBAMA

Među današnjim naočalnim lećama postoje zamjetne razlike u kvaliteti. Odabirom Rodenstok leća odabirete kvalitetu, tradiciju i sigurnost. Svaki novi Rodenstock proizvod je rezultat dugogodišnjih istraživanja i revolucionarne tehnologije. Svaka leća se odlikuje vrhunskim materijalom, savršenom preciznošću obrade i inovativnim završnim premazima. Jednostavno, to je kvaliteta na koju se u potpunosti možete osloniti.

Rodenstock leće su podijeljene u tri kategorije: Rodenstock superior, Rodenstock excellence i Rodenstock perfection. Na vama je da odaberete kategoriju koja najviše odgovara vašim potrebama.

Rodenstock superior

- ako tražite jasan pogled i provjerenu kvalitetu po pristupačnoj cijeni

 

 

Rodenstock excellence

- ako tražite …

Materijali

Pred leće je danas stavljen izrazito težak zadatak. Materijal od kojeg su izrađene mora zadovoljavati visoke standarde, a ujedno i nuditi UV zaštitu bez boje. Što se tiče materijala razlikujemo dvije vrste leća, a to su: plastične i mineralne leće.

Mineralne leće
Za one koji još ne vjeruju plastičnim lećama tu su mineralne leće koje su vrlo jake i otporne. Glavna prednost ovih leća leži u njihovoj otpornosti na grebanje i minimalnim potrebama održavanja. Nedostatak je pak u nešto većoj težini od plastičnih. Važno je istaknuti da će se ove leće slomiti samo u ekstremnim slučajevima kada će biti i …

Fotoosjetljive leće

Zašto fotosjetljive leće?
Fotosjetljive leće Vam pružaju opušteniji i ugodniji vid. Tokom dana i noći oči se neprestano prilagođavaju promjenama osvjetljenja kao što su sumrak, sjene, umjetna svjetlost i sunce. Kako bi očima smanjile naprezanje, fotoosjetljive leće reagiraju na svijetlost i mijenjaju svoju boju. Pri danjem svjetlu i suncu leće su tamne kao kod sunčanih naočala dok su po noći potpuno prozirne. Najvažniji kriteriji kojima moderne fotoosjetljive leće moraju dokazati svoju vrijednost su brzina, zaštita i boja. Što leće brže tamne, Vašim očima je udobnije.

Izbor boja
Pronađite Vašu idealnu boju kod nas. Topla smeđa djeluje umirujuće dok je istovremeno …

Multifokalne i progresivne leće

Presbyopia ili tzv. staračka dalekovidnost je vjerojatno već vrlo dobro poznata osobama iznad 40.-e godine života. Prvi znak koji lako odaje slabost akomodacije oka je odmicanje novina ili knjige što dalje od sebe pri čitanju. Kada ruke postanu "prekratke" taj se problem vrlo lako rješava korištenjem naočala za čitanje. Međutim, uz naočale za čitanje ostaje problem mutnog vida na srednjim i većim udaljenostima. Taj problem rješavamo ugradnjom multifokalnih ili progresivnih leća. Prednost ovih leća je u tome da ne morate mijenjati naočale ili gledati preko ruba jer progresivne leće u sebi sadrže dvije dioptrije, za blizinu i daljinu.

Progresivne …

Obojane leće

Zašto obojane leće?
Ne morate imati kontaktne leće kako bi nosili sunčane naočale. Uz Vašeg optičara lako ćete pronaći pravu kombinaciju naočala i obojanih leća koje služe mnogim svrhama: svijetlije boje pružaju dodatnu udobnost u uvjetima normalne rasvjete; sunčane leće povećavaju kontrast i pružaju zaštitu od nepodnošljivog odsjaja i UV zračenja. Na Vama je da izaberete boju leće i verziju, jednobojnu ili gradual. Moderne gradualne boje predstavljaju izrazito atraktivnu kombinaciju dizajna, ali i funkcionalnosti baš upravo zbog toga što sunčeve zrake udaraju u gornji dio naočalnih leća koje su tamnije boje. Bez obzira na odabranu varijantu, sve leće Vam nude …

Individualne naočalne leće

Optimizirane cijelom površinom za vid sa visokom razlučivosti.
Pouzdan vid zahtjeva naočalne leće koje su individualne poput njihovih korisnika. Ako želite najbolje za svoje oči, tu su individualne leće izvedene prema vašim individualnim parametrima, poput udaljenosti leće od oka, oblika lica, te naravno udobnosti i modela okvira. Vaše osobne vidne potrebe postaju sastavni dio novih leća kako bi rezultirale boljim vidom na daljinu i blizinu te većom preglednošću u lijevu i desnu stranu.
Individualne leće se izrađuju kao jednojakosne leće ili pak progresivne leće. Spojene s Vašim osobnim parametrima daju prednosti koje su vidljive na prvi pogled.

Prednosti jednojakosnih …

Opis
U korak s napretkom tehnologije proizvodnje naočalnih leća. Svi noviteti dolaze i u naše optike..